Yhdistys

Pohjois-Suomen Munuais- ja maksayhdistys ry on alueellinen kansanterveys- ja potilasyhdistys.  Se toimii eri-ikäisten maksa- ja munuaissairauksia sairastavien tai muiden sairauksien vuoksi maksa -tai munuaiselinsiirron saaneiden ja heidän läheistensä edunvalvojana ja oikeuksien ajajana.

Yhdistyksen toiminta-alue on Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa, Lapista Kemin ja Tornion kunnat sekä Koillismaalla Kuusamo, Pudasjärvi ja Taivalkoski. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu. Paikallista kerhotoimintaa järjestetään Oulussa, Raahessa, Kemissä, Torniossa, Pyhäjärvellä, Reisjärvellä, Ylivieskassa, Nivalassa, Haapavedellä ja Haapajärvellä.

Yhdistyksemme, Pohjois-Suomen Munuais- ja maksayhdistys ry eli Pohmus, on yksi Munuais- ja maksaliiton jäsenyhdistyksistä joka on perustettu vuonna 1970. Yhdistyksemme tarkoitus on tukea munuais- ja maksasairaita ja eri sairauksien takia elinsiirron saaneita jäseniä ja olla heidän edunvalvojansa.

• Pyrimme edistämään munuais- ja maksasairauksien ennaltaehkäisyä harjoittamalla valistus-, tiedotus- ja neuvontatoimintaa.
  • Järjestämme virkistystapahtumia ja neuvonta- ja koulutuspalveluja.
  • Edistämme ja tuemme jäsentemme liikuntatoimintaa.
  • Julkaisemme tiedotteita ajankohtaisista tapahtumista
  • Pidämme yllä yhdistyksen nettisivuja,  Facebook-sivuja ja Instagam-sivua.